Info

Info om kurslitteratur.seDetta är en blogg om att vara student och alla de utmaningar man ställs inför. Förutom pluggandet så ska man pussla ihop en hållbar vardag med en mycket begränsad ekonomi, bara det i sig är en prestation. För att underlätta för studenter tänkte jag därför tipsa om lite råd och tankar kring studentlivet i bloggen.

Det kommer bli tips på var man köper sin studentlitteratur och hur man säljer den. Dessutom blir det råd om sparande och hur man lever billigt och mycket mer. Förhoppningsvis kommer jag täcka in sådant som är viktigt att tänka på inför man börjar plugga och under tiden. Jag kommer förmodligen även komma in på livet efter studierna och vilka funderingar och frågeställningar man ställs inför då när man ska ut och konkurrera på arbetsmarknaden.

Jag som skriver heter Lena, är 41 år och minns tillbaka till studietiden med både fasa och värme. Värme för att det var otroligt roligt och givande att plugga och med fasa för att jag hela tiden var orolig för att det skulle dyka upp någon stor oväntat utgift jag inte skulle ha råd med. Jag var livrädd för att behöva gå till tandläkaren eller att elbolaget gjort fel med elmätningen och att jag skulle få en jättefaktura i efterskott. Men den tiden är nu förbi och jag hoppas att jag nu istället kan dela med mig av mina lärdomar och tankar kring studietiden och studentlivet till de som är intresserade och i behov av kunskap och råd.