Studera utomlands

Hej.
Det var ett tag sen vi hördes av nu. Jag tror inte att jag har berättat om min familj, men det är så att min dotter varit iväg ett år utomlands. Hon går bara i åttan så det har varit ett stort steg att låta henne åka. Hon åkte nämligen hela vägen till Australien också. Nu är det bara en månad kvar innan vi får tillbaka henne hem. Jag längtar så. Jag tänkte därför att jag skulle göra ett inlägg om just studier utomlands.

De allra flest som väljer att studera utomlands gör det ofta en termin eller två under sina studier på universitetet. Detta för att man få kan få CSN och det blir lättare att ha råd med just utlandsstudier. Man kan även söka stipendier av företag som tillexempel EF språkresor. Ett stipendie kan tillexempel ligga på 10 000 kronor för hela terminen. Detta underlättar väldigt mycket ens tid utomlands och jag tycker det är himla bra. Jag tror att en termin utomlands är något som alla människor växer väldigt mycket av och en erfarenhet som man sent kommer att glömma. Men som sagt är vår lilla ängel i Australien, så om hon kommer välja utlandstermin senare i livet beror nog på hur hennes upplevelse har varit nu. Vad vi har förstått det så är hon väldigt nöjd med den hittills och har fått vänner för livet.

Att spendera en längre tid i ett annat land gör att man får tid att lära känna kulturen på ett annat sätt än vad man får när man bara är på semester. Det är därför ett ypperligt tillfälle att få vänner i ett annat land och av min erfarenhet så är de som åker på utbyte och deras nyfunna vänner ofta vänner hela livet ut. Är det något jag önskar jag kunde få göra om så är det minsann att få åka på en utbytes termin och utforska en stad och en kultur. Åh vilka minnen!